The Mill

per person

Most recently known as the beloved Masquerade music venue, the DuPre Excelsior Mill is embarking upon its fourth life, this time, as a mixed-use office space in the heart of Old Fourth Ward. Join Smith Dalia Architects for a tour of The Mill to learn…

Most recently known as the beloved Masquerade music venue, the DuPre Excelsior Mill is embarking upon its fourth life, this time, as a mixed-use office space in the heart of Old Fourth Ward. Join Smith Dalia Architects for a tour of The Mill to learn about what has been and what is yet to come in this unique Atlanta landmark.

Built somewhere between 1890 and 1905, the Mill was a manufacturing facility that produced stuffing material of fine wood shavings known as “excelsior”.  The original building was heated by steam power, had no lighting and was supplied with water from a 10’ diameter private well that was 40’ deep.  The mill expanded in the late 1930’s and 1940’s but after World War II, demand for excelsior greatly declined.  By the late 1960’s the buildings were used primarily as storage facilities.

In 1978, the Mill reopened as a pizzeria and barrio which featured everything from movies to bands to Shakespearean plays during its era of operation.  In September of 1989 it closed and was reopened as The Masquerade concert venue, which operated stages in “Heaven”, “Hell” and “Purgatory” until November of 2016.

Currently experiencing yet another adaptation, the redevelopment of the historic DuPre Excelsior Mill will highlight its provenance while expanding its presence in this BeltLine community. With breathtaking original stone, exposed timbers and the re-opening of windows for abundant natural light, The Mill will offer 30,000 s.f. of one-of-a-kind office space. Just across North Avenue from Ponce City Market, The Mill will complement the area’s emerging village scale and walkability.

Reservations required

Tours sold out.

Due to construction activities, there is currently no parking on the site, please park in the shared North & Line parking deck behind the building off of N. Angier Avenue and walk along the sidewalk around the property to enter off of North Avenue.